Tip na hotel Egypt
Zdravim, doporuci nekdo hotel na odfrknuti s ditetem (8 let) ted na zacatek brezna? Nikdy jsme v Egypte jeste nebyli, tak netusim, podle ceho vseho rozhodovat. Idealne blizko letiste, vodni atrakce pro syna, neco na pokoukani pod vodou... Diky za priapdne tipy.
Nevím, jaké vodní atrakce, jestli jako aquapark, ale bazény jsou v resortech asi vždy, i když je otázka, jestli bude voda v nich začátkem března teplá, pokud nejsou ohřívané. Doporučuju přečíst tento cestopis a ten hotel je blízko letiště:
https://www.cestujlevne.com/cest...kacku-2170
Základní pro výběr je, jestli chcete být ve městě nebo poblíž (pak Hurghada či jižně od ní a daleko od letiště to nebude, vyberte si resort s pláží, jinak za vstup budete platit) nebo mít okolo pustinu, ale s výrazně lepším šnorchlováním (Marsa Alam). Další možnost je Šarm aš-Šajch, což je asi spíš město.
Ahoj, za nás určitě mohu doporučit Ali Baba Palace s obrovským aquaparkem a navíc je zadní pláž sesterského hotelu Alladin (můžeš volně přecházet a střídat pláže) krásně písčitá bez kamenů a a pozvolná, není korálová, dá se tam plavat. Na konci je potopená loď a dá se tam perfektně šnorchlovat. Často jsou tam u resortů takové korálové placky, kde je za odlivu voda po kolena třeba 100 metrů daleko a potom díra. Pro děti nic moc. Vaří tam výborně, sice pořád to samé, ale dobře ochucené a určitě si vyberete. Nebo ten sesterský Alladin, ale nevím jak vaří. Hlady jistě neumřete. V pár hotelech jsme tam byli a děti byli nejspokojenější tady. Kousek odtud je Senzo mall a Kleopatra bazar, obojí dojdeš pěšky. Můžeš taky kouknout na Youtube kanál Pavla-Hurghada-Egypt. Ta paní tam žije a dozvíš se dost věcí (uměleckou stránku nehodnoť). Hezkou dovolenou.
Doporučuji oblast Marsa Alam, nejlépe El Malikia Abu Dabab nebo Hilton Abu Dabab. V Malikia je jak aquapark, tak především leží u zátoky Abu dabab s želvami a dugongem. Případně Iberotel costa mares u Marsa Mubarak.
Právě tvořím průvodce i pro letoviska v Egyptě. Aquapark + podmořský život + přímo u letiště je ideální Coraya: https://www.cestujlevne.com/pruv...nat-coraya
Abu Dabbab je taky super, Malikia je sice starší, ale má tobogán. Jen to je 30 minut od letiště (což oproti letu nevadí): https://www.cestujlevne.com/pruv...abu-dabbab
Velké aquaparky jsou spíš na sever v El Quseiru: https://www.cestujlevne.com/pruv.../el-quseir
Na Hurghadě makám, tam jsem se ještě moc nerozkoukal :)
Diky moc vsem! Myslim si, ze s timhle uz se da pracovat :)
Jeste mozna doplnujici otazka ze zvedavosti. Vetsinou jsme jezdili zatim na vlastni pest. Vyplati se cekat s koupi zajezdu na dobu nekolik dnu pred odjezdem? Sezene pak clovek skutecne lepsi cenu, kdyz jde s rizikem, ze pak musi vybrat mezi tim, co je? Nebo to neni zas takove terno? :)
JanaV _1 napsal(a):Vypadá to, že aktuálně se to vyplatí, viz.:
https://www.cestujlevne.com/akcn...-do-egypta
Uz jsem taky zaregistroval :) Diky.
Da se vubec nejak levne zaletet do Hurgady nebo Marsa Alam?? Bez zajezdu pres CK. Kdysi jsme tam jeli po zemi😂…
Vloni jsem letěl s Pegasus Airlines z Prahy přes Istanbul do Hurghady. Stálo to necelých 150 EUR za zpáteční.
Letos jsem koukal a ceny mi připadaly vyšší (i během těch slev, co Pegasus nedávno měl). Ale Wizz teď léta např. z Vídně nebo Budapešti, takže se dá už od 10 EUR za jeden směr.
V prosinci jsem letěl asi za 100 eur celkem z Berlína a zpět s Easyjetem do Hurghady a ceny byly podobné i do Marsa Alam. Při nákupu dřív to mohlo být asi i pod 90.
Zkoumali jste pak ceny hotelu v 1.linii, oproti s ck? Protoze pres ck je to sice levne, ale zase na LM tam vyber moc neni, a nejsou to ty hotely s peknym snorchlem atd.
Samotný hotel zkus přes německý cestovky, přes Booking, Agoda apod. to není žádný hit...třeba:
https://www.ab-in-den-urlaub.de/...1vc1vw0xi1
Hurgada je dostupná relativně levně s Wizzem z Budapešti, s wizz klubem jsou na některé termíny v únoru a březnu zpátečky kolem 100 EUR v základu. Ale pokud jsou levné LM, tak to nemá individuálně moc smysl řešit.
Já nechápu jak se to může individuálně někomu vyplatit. Když to CK mají v LM tak levné. To snad jedině kdybys chtěl do Káhiry, ale i tak pochybuji.
Já to měl z Buda za 30 EUR zpáteční, to už se vyplatí, když nechceš být celé dny v letovisku
To není o pobytu v letovisku, ale už od 5-6 tis máš komplet zájezd AI. Můžeš z toho využít lety, transfery do hotelu a na letiště, první a poslední noc v hotelu včetně AI a mezitím si dělat co chceš, třeba cestovat po Egyptě.
Budapešť za 30 euro je OK, ale z PRG už to nemá smysl, to raději ten LM zájezd.
Na lety z Prahy se LM takto vyplatí, ale je tam časové omezení a cena je vyšší, pokud člověk cestuje sám.
Ještě napíšu konkrétní částky. Cesta z Prahy do ubytka v Hurghadě a zpět mě vyšla na 3700 Kč, první a poslední noc dohromady na 550 Kč a najedl jsem se běžně za 15 - 30 Kč, výjimečně mořské plody za 200 Kč. To nedá ani těch 5000 Kč. Dalo by se mluvit o úspoře času, ale do a z Berlína jsem jel nočním Flixbusem. Byl jsem rád, že jsem letěl do Egypta za denního světla na rozdíl od obvyklých časů s CK, protože jsem mohl pozorovat pobřeží Středozemního moře (s velkým jezerem) nebo Suezského zálivu a Rudého moře (po dočasném přesednutí vlevo, letadlo bylo málo zaplněné), klikatá wádí a na závěr hory. Levný LM je obvykle na týden, což by mi při mých 17 dnech v Egyptě nevyhovovalo, i když ten okruh bez pobytu v Hurghadě, který mi trval 10 dní, by rychlocestovatel zvládnul v pohodě za 6-7 dní.
Ahoj,
poprve chci okusit koupaci dovolenou, vybral sem si Egypt..mam v hledacku 2 hotely v Marsa Alam:
jeste vcera byly odlety zacatkem ledna mnohem levnejsi nez jsou dneska, stejne pokoje, stejne lety..nyni je cela nabidka Blue style o 20 - 30% drazsi nez co to sleduji poslednich 14 dni konce vcerejskem kdy to konstatne zlevnovalo.
Muze me nekdo rozumne vysvetlit proc to nyni vse zdrazilo za stejne sluzby atd? Myslel jsem ze konstatne se zlevnuje zlevnuje..:)
Proc to resim..jede nas 8 a prece jen uz 20 - 30% je trochu vice penez..:)
Lidi jeste ted kupujou vanocni darky na posledni chvili, zvedla se poptavka, pockala bych na 25.12. atd.